Professional Diploma in UX Design

Diensten

User Experience Design

Heeft je website of applicatie een re-design nodig of wil je een volledig nieuwe website, funnel, applicatie of accountomgeving laten ontwerpen? Als freelance UX designer help ik je graag van begin tot eind!

★ ★ ★ ★ ★ Certified User Experience Design professional

Freelance UX Designer

Heeft je website of applicatie een re-design nodig of wil je een volledig nieuwe website, funnel, applicatie of accountomgeving laten ontwerpen? Als freelance UX designer help ik je graag van begin tot eind!

Met User Experience Design maak je de zoektocht van je gebruikers zo gemakkelijk mogelijk en laat je zien dat je gebruikers belangrijk voor je zijn. Door tijdens de designfase al grote fouten op te lossen bespaar je uiteindelijk op je development- en doorontwikkelingskosten. 

“Hoe betrouwbaar mensen een website vinden, hangt voor 75% af van het design.”

R

Het opzetten en uitvoeren van Usability Tests

R

Het uitwerken van Online Guidelines en Style Guides

R

Het uitwerken van Design Systems en component libraries

R

Low-, Medium- en High Fidelity Prototypes op basis van responsive en 8pt grids

R

Developer Handoff 

Het belang van Usability Testing

Het belang van Usability Testing is dat het helpt om de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van een website of applicatie te verbeteren.

Door gebruikers te laten testen hoe ze met de website of applicatie omgaan, kunnen zwakke punten, problemen en frustraties worden geïdentificeerd en aangepakt.

Usability Testing geeft inzicht in hoe gebruikers de website ervaren, hoe gemakkelijk ze taken kunnen uitvoeren en hoe tevreden ze zijn met de gebruikservaring. Door de resultaten van Usability Testing te analyseren, kunnen ontwerpfouten worden verbeterd, functionaliteit worden aangepast en optimalisaties worden doorgevoerd om de algehele ervaring te verbeteren. 

Styleguides en Design Systems

Door het hebben van een designsystem kunnen teams gemakkelijk samenwerken en communiceren, omdat iedereen werkt vanuit dezelfde ontwerpprincipes en richtlijnen. Dit helpt bij het creëren van een consistente gebruikerservaring over verschillende platforms en apparaten.

Bovendien helpt een designsystem bij het beheren van ontwerpwijzigingen en het waarborgen van de visuele consistentie in verschillende websites of applicaties. Het biedt een centrale plek waar ontwerpelementen, zoals kleuren, typografie, pictogrammen en componenten, kunnen worden gedocumenteerd en bijgewerkt.

Online Styleguide

Vertrouwd door professionals

“Nieuwsgierig, doortastend en verfrissend, zo zou ik het werk van Fanny als UX-designer omschrijven. Ze kan makkelijk schakelen tussen de verwachting van de eindklant en de wens van de opdrachtgever. Ze vraagt goed door, komt proactief met verbetervoorstellen die soms verder gaan dan haar opdracht én heeft een gave om complexe materie eenvoudiger te maken aan de hand van design.”

Romy Vooijs

Campagnemanager en Product Owner

Het is heel fijn als je een ux designer hebt die snapt wat je wil bereiken en gespecialiseerd is in het ontwerpen van goede gebruikerservaringen. Fanny kan in de huid van de gebruiker kruipen en op basis van die inzichten met verbetervoorstellen komen die niet alleen gebaseerd zijn op conventionele website ontwerp maar die voor de gebruiker het meeste voordeel opleveren zonder dat het ten nadelen is van de business.”

Yoram Hutzezon

Strategisch Marketeer Digital

Low- Medium- en High Fidelity Prototypes

Low-. Medium- en High Fidelity Prototypes

In mijn werk als freelance UX Designer werk ik met diverse soorten prototypes.

Low Fidelity Prototype

Ik start altijd met een low fidelity prototype. Een low fidelity prototype is een eenvoudige vorm van een prototype en gebruik ik om snel ideeën en concepten te verkennen en te valideren voordat er veel tijd en middelen worden besteed aan de ontwikkeling van een volledig functioneel prototype.
 

Medium Fidelity Prototype

Een medium fidelity prototype bevat meer realistische elementen en functionaliteit dan een low fidelity prototype. Het kan bijvoorbeeld interactieve elementen bevatten, zoals klikbare knoppen en links, waarmee gebruikers door het prototype kunnen navigeren en verschillende functies kunnen uitproberen.

Het doel van een medium fidelity prototype is om een meer realistische gebruikerservaring te simuleren en feedback te verzamelen voordat het product of de website verder wordt ontwikkeld.
 

High Fidelity Prototype

Een high fidelity prototype is een gedetailleerd realistisch prototype van de website of applicatie. Het bevat interactieve elementen en visuele ontwerpen die overeenkomen met het uiteindelijke product. Het doel van een high fidelity prototype is om een realistische gebruikerservaring te simuleren en om de functionaliteit, het ontwerp en de gebruikersinteractie te testen voordat het product daadwerkelijk wordt ontwikkeld.

Wil ook jij je klanten de allerbeste online ervaring bieden?

Zin in meer aanvragen, leads, conversies dankzij briljante ervaringen voor klanten? Neem dan contact met me op, dan bekijken we hoe we onze samenwerking vormgeven! Liever eerst lezen wat anderen over samenwerken met mij zeggen? Bekijk dan de recensies.

3 + 12 =

Profielfoto Fanny Truijens
Fanny Truijens
info@fannytruijens.nl
0621865277
KvK 86940740
BTW NL004329717B42
Logo Fanny Truijens

© 2022 - 2023 Fanny Truijens UX/UI Designer · Alle rechten voorbehouden.